به گزارش ایرناپلاس، نخست باید به نامزد پیروز به عنوان سیزدهمین رئیس جمهوری ایران و همه کسانی تبریک گفت که زمینه این مسابقه سیاسی را فراهم آوردند و صحنه ای باشکوه و متمدنانه را از یک رقابت سالم و مفید آفریدند.
در مرحله بعد لازم است به همه مردم ایران شادباش گفت که با نقشآفرینی ممتاز خود در این برهه حساس تاریخی، کشور را یک گام دیگر به پیش بردند و در منطقهای که بعضی کشورهایش تاکنون رنگ صتدوق رای را ندیدهاند، الگویی موفق از همزیستی در عین اختلافات رائه دادند.
در همین راستا باید به همه برگزارکنندگان اعم از مجریان و ناظران انتخابات و همه نامزدهایی که به این رقابت شور و معنا بخشیدند و طرفدارانشان، سپاس گفت که اگر نبودند، هیچگونه رقابت و مشارکتی شکل نمیگرفت و «انتخابات» بیمعنا میشد.
همچنین لازم است که از دولت مظلوم و کوشای دوازدهم تقدیر کرد که با وجود همه نامهربانیها، تنشها، تحریمها، تخریبها، سیاهنماییها، کرونا و اتهامهای بیسابقه، زمینه برگزاری یک انتخابات آبرومند را در تراز جمهوری اسلامی فراهم کرد و بیطرفانه پاسدار رای و نظر میلیونها ایرانی بود.
اما پس از قدردانی و تبریک، اکنون که نتیجه انتخابات مشخص شده، نکات و تذکراتی لازم است که همه شخصیتها، دلسوزان و آحاد مردم شریف را به تامل در آن فرامیخوانیم:
۱. رقابت تمام شد و از امروز نیاز مبرم کشور به رفاقت، همدلی، همراهی و همافزایی است؛ رئیسجمهوری منتخب، رئیسجمهور همه هشتاد و چند میلیون ایرانی است؛ چه به نامزد پیروز رای داده باشند چه حتی در انتخابات شرکت نکرده باشند؛ مبادا اختلاف نظرها در ایام انتخابات به روزهای آینده تسری یابد که هیچ منفعتی برای کشور، مردم، نظام و انقلاب نخواهد داشت.
۲. شکست کارزار سنگین تحریم انتخابات که از ماهها قبل تدارک شده بود، جنبه مهم دیگر نتایج این انتخابات است؛ این اتفاق نشان داد بوقهای تبلیغی_تخریبی رسانههای خارجنشین نه تنها شناختی «حداقلی» از مردم ایران و روحیات آنها ندارند بلکه آشکارا بر طبل پوسیدهای میکوبیدند که از مدتها پیش تهی بوده است!
حجم عظیم و بیسابقه فشار روانی برای بایکوت صندوق رای به تنهایی نشان میدهد که چه شکست بزرگی نصیب لندننشینها و دوستانشان شده است؛ قدر این هوشمندی و نجابت مردم را باید دانست و باید از دادن هرگونه بهانه برای تکرار دشمنانه تحریمها و بایکوتها حذر کرد.
۳. مطالبه رفاه مردم در دریای مشکلات تحریمی کنونی، فوریترین و مهمترین خواسته میلیونها نفری است که در سختترین شرایط جنگ اقتصادی آمریکا و غرب پای صندوقها آمدند و نقشههای ایرانسوز را نقش برآب کردند.
۴. موضوع مهم تحریم و مذاکرات احیای برجام برای رفع آن، جهتگیری کلی دولت سیزدهم را روشن کرده است؛ چنانچه آیتالله رئیسی به عنوان نامزد پیروز در مناظرههای انتخاباتی اعلام کرد به برجام اعتقاد دارد و تلاش خواهد کرد با احیای آن، بخش مهمی از تکانههای اقتصادی کنترل شود.
ظرفیت مناسبی را که تیم دیپلماسی دولت دوازدهم در متن مذاکرات وین و دیگر سطوح بینالمللی آفریده، باید قدر دانست و ضمن ادامه آن، از هیچ تلاشی برای الغای هرچه بیشتر تحریمها، دریغ نکرد.
در این زمینه به طور قطع میتوان با هدایتهای رهبری و کمک شورای عالی امنیت ملی از تجارب ظربف و همکارانش بهره گرفت؛ توجه داشته باشیم موفقیت در شکست تحریمها، در درجه نخست به نام نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران نوشته خواهد شد.
۵. ادامه سیاستهای بهداشتی کنترلی و تداوم تزریق گسترده واکسن، یکی دیگر از اولویتهای دولت سیزدهم است که بدون فوت وقت باید اجرایی شود. در این مورد خاص لازم است تا مهار کرونا، از تجارب گسترده مدیریتی در شبکه بزرگ بهداشتی کشور استفاده شود. هرگونه کوتاهی، اهمال و سیاستهای مبتنی بر آزمون و خطا، منتهی به آسیب جانی و بهداشتی هزاران ایرانی خواهد شد و در کنار آن پیامدهای سویی بر سلامت روان مردم خواهد گذاشت.
۵. شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور و تحولات منطقهای و جهانی بهگونهای است که حداکثر تدبیر و درایت را از سوی دولت سیزدهم و مجلس همسو با آن طلب میکند؛ یک چراغ راه مناسب میتواند بازخوانی تجربه دولت و مجلس اصولگرا در سالهای ۸۴ تا ۹۲ باشد؛ اگر سران و شخصیتهای تاثیرگذار اصولگرایی به آن تجربهها توجه کنند و با اجتناب از خطاهای آن دوران، کشور را به سلامت از این مرحله عبور دهند، انشاءالله نام نیکی از خود برجا خواهند گذاشت.
۶. همه سیاسیون، مدیران، شخصیتها، گروهها و جناحهایی که در این انتخابات توفیق نیافتند نیز لازم است بدون هرگونه مچگیری یا دامن زدن به اختلافهای غیرسازنده، همافزایی با دولت جدید را در دستور کار قرار دهند و همه ظرفیتهای فکری_عملی خود را برای کشور و مردم در اختیار دولت جدید قرار دهند. استفاده از تجربههای ارزشمند مدیران دولتی که سختترین شرایط تحریمی تاریخ را پشت سر گذاشتهاند، هنر دولت آینده است که امیدواریم مغفول نماند.
۷. در مقابل آن بخش از صاحبان آرایی که با رای به ابراهیم رئیسی پیروزی او را آفریدند، خیل عظیمی از مردم با سلیقهای متفاوت حضور دارند که هرگز نباید نتیجه انتخابات را شکست خود دانسته و مغبون باشند؛ در میان رای «ندهندگان» به نامزد پیروز، علاوه بر کسانی که در انتخابات شرکت کردند، بخشی از مردم هستند که به هر دلیلی برای مشارکت، مجاب نشدند؛ آنچه در یک جامعه فرهیخته و متخلق به آداب اسلامی و انسانی رخ میدهد، پذیرش همه سلایق و رویکردهای همه آحاد مردم است، اعم از کسانی که رای داده و ندادهاند.
هیچ مجوز شرعی، قانونی، عقلی و ایمانی وجود ندارد تا با تمسک به آن، جمعیت میلیونی ناموافق با نامزد پیروز و کسانی که در انتخابات شرکت نکردهاند، قابل انکار یا حذف باشند. اخلاق انتخاباتی حکم میکند همه مردم ایران را صاحبان حقوق شهروندی بدانیم و الزامات قانونی زندگی آنان را فراهم کنیم. تجربه تنشهای داخلی و آثار وحشتناک آن در کشورهای منطقه میتواند فرا راه همه مسئولان، آحاد و سلایق متنوع کشور باشد.
واکسن
نظر شما